Data analist

Elsbeth Vermeer

creatieve logicus

Wat doe je bij CQ Procesmanagement?

In de zorg wordt er gelukkig steeds meer gebruik van gemaakt van informatie uit verschillende systemen.

Ik kan snel zien hoe informatie uit een dataset gehaald kan worden zodat er ook echt iets met deze data gedaan kan worden, of ik zie wat er nog nodig is om deze informatie compleet te maken. Dat vind ik het leukste om te doen in verschillende projecten. De ene keer is er al veel nette data beschikbaar en doe ik daar analyses op zodat er informatie boven tafel komt die de klant weer nieuwe inzichten geeft. De andere keer is de vraag nog niet zo concreet en kijk ik samen met een adviseur-collega wat er voor onze klant nuttig is om te weten. Zo maken we de vertaalslag tussen techniek en praktijk. Dan verzamelen we de informatie en volgen daaruit de analyses. Deze projecten hebben vaak een wat langere looptijd zodat we ons er echt in kunnen verdiepen. Het levert uiteindelijk een visualisatie op in de vorm van een geografisch kaartje, een grafiek of tabel. Dit kan ook op een interactief dashboard.

De databronnen kunnen heel verschillend zijn. Bijvoorbeeld de database van een cliëntdossier, de antwoorden van uitgezette vragenlijsten via forms, of een databestand van de klant. Bij elk van deze databronnen is de route naar een visualisatie verschillend, dat maakt het voor mij afwisselend.

Waarom vind je het leuk?

Gezondheid is voor veel mensen belangrijk, het is immers een basisbehoefte. Ik vind het fijn om hier iets in te kunnen betekenen in de vorm van lange termijn-oplossingen. Met mijn collega’s bij CQ doen we niet alleen aan crisismanagement in onze projecten maar proberen we samen met de klant nieuwe processen te implementeren die beter zijn voor cliënt, medewerker of maatschappij.

“Mensen zijn de basis van onze samenleving”

Waarde toevoegen door op de achtergrond als ondersteuner in verschillende projecten mee te werken aan betere zorg voor mensen en dus gezondheid is wat ik essentieel vind. Elk mens is van betekenis, kan van betekenis zijn voor een ander. Daar via de zorg aan mensen aan meewerken dat mogelijk te maken, is mijn ultieme drijfveer.

“Met mijn data-analyses hoop ik zorgverleners te helpen de zorg effectiever te maken. Het liefst automatiseer ik dat zoveel en zo optimaal mogelijk.”

Expert op het gebied van

Er geen thema's gevonden bij deze medewerker

Betrokken bij

Momenteel zijn er geen berichten beschikbaar