Adviseur

Martijn de Wolf

energieke verbinder

Werken in de zorg betekent vaak dat je mag werken met mensen die ook iets willen toevoegen aan de wereld of aan de mensen om zich heen. Ik vind het echt leuk om daar onderdeel van te mogen zijn. Ik hecht waarde aan denken in mogelijkheden en zoek dat ook in de mensen om me heen. Vanuit mijn ervaring als projectmanager en adviseur wil ik graag bijdragen aan zinvolle zorg in Nederland. Ik doe dit door mensen met elkaar te verbinden en gezamenlijk te streven naar betere zorg voor de cliënt. Vanuit CQ werken is top: ik werk met een groep enthousiaste, intelligente mensen die ook gedreven zijn om de zorg beter te maken.

Wat doe je bij CQ Procesmanagement?

Elke keer als er iets fout lijkt te gaan, lijkt er weer een grote structuurwijziging te komen. De (Wmo-)zorg in Nederland is redelijk gefragmenteerd, iedereen heeft zijn eigen rol heeft en daarmee wordt soms de overkoepelende rol vergeten. Verandering kun je toetsen door continu een checkvraag te stellen; ‘Helpen we nou echt cliënten hiermee? Of creëren we er zoveel omheen dat we het alleen maar complexer en ingewikkelder maken?’ Platter, eenvoudiger, simpeler organiseren. Elke keer als er iets fout lijkt te gaan, lijkt er namelijk weer een grote structuurwijziging te komen, de dagelijkse praktijk wordt daar niet altijd beter van.

Waarom vind je het leuk?

Ik vind het interessant om dichtbij cliënten en zorgmedewerkers te werken, daarom vind ik onder andere zorgaanbieders leuke opdrachtgevers. Vaak zijn de vraagstukken: hoe kunnen we onze zorg voor clienten nu en in de toekomst goed inrichten? Ik hou van implementatieprojecten en het bedenken en organiseren hoe je als opdrachtgever (directie/MT) samen met hun zorgmedewerkers processen kunt inrichten om te bedenken hoe werkprocessen er logischerwijs uit moeten zien. Ik heb daarin een mensgerichte aanpak. Er zit in mijn ervaring vaak veel kennis in organisaties, alleen heb je soms iemand nodig die dat samenvoegt, in beeld brengt en om weet te zetten in betere afspraken en processen. Mij spreekt het Afrikaanse spreekwoord aan wat Nelson Mandela ook vaak hanteerde:

“If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.”

Expert op het gebied van

Er geen thema's gevonden bij deze medewerker

Betrokken bij

Momenteel zijn er geen berichten beschikbaar